BMW Auto start stop kikapcsolása

Az új 2013-as BMW-k (F és G sorozat) többsége már auto start stop rendszerrel vannak ellátva, amely sokak számára lehet idegesítő.

Mi is az az auto start stop rendszer?

Az auto start stop rendszer minden egyes autó megállásnál leállítja a motort, automata autók esetében amikor 0 a sebesség és a féken tartjuk a lábunkat és amint levesszük a fékről a lábunkat automatikusan elindítja a motort. Ez a funkció elsősorban környezet védelem és környezetvédelmi besorolás miatt található meg az új autókban. Fontos, hogy ezzel semmiképp nem fogunk spórolni, mert ha pár év alatt megspórolunk vele pár liter üzemanyagot, a motornak, önindítónak, akkumulátornak nagyon nem tesz jót, biztosan előbb kell majd javítani, cserélni ezeket az alkatrészeket, mintha nem használnánk.

Sokan megbarátkoznak ezzel a funkcióval, vagy minden indítás előtt megnyomják a kikapcsolás gombot, de ezzel az a baj, hogy a következő indításnál újra meg kell nyomni, ami nagyon idegesítő tud lenni.

BMW Auto Start Stop kikapcsoló gomb

Ez a funkció kikapcsolható 2 féleképpen is:

  1. Teljes kikapcsolás
    Ezután nem fog többet működni, minden megállás után működni fog a motor.
  2. Emlékező mód
    A funkció bekapcsolása után mindig az a mód lesz amit utoljára használtunk, vagyis ha egyszer kikapcsoljuk az auto start stop funkciót onnantól minden indításnál kikapcsolt állapotban lesz, de be is kapcsolhatjuk.

Ha szeretné kikapcsolni az auto start stop funkciót, akkor keressen minket:

0670-287-8000
Kikapcsolás ára: 20.000Ft

A kikapcsolással, nem vész el a garancia és nem fog semmi mást befolyásolni. A BMW szervíz ezt a funkciót nem kapcsolhatja ki.